Shri Shyam Ghanshyam Naam Ki Bhajan Lyrics in Hindi
श्री श्याम घनश्याम नाम की,
महिमा भारी रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
सुदी ग्यारस की रात जगाई,
कुनबों सभी बुलायो रे,
बारस के दिन कर्यो चूरमो,
गिरधार्यो नही आयो रे,
जी बालक को आज जड़ूलो,
वो नही पायो रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
नीचे ढूंढ़यो ऊपर ढूंढ़यो,
ढूंढ़यो गली बज़ारा रे,
एक कांजर को कुणबो भारी,
पूछ्यो उससे जाकर रे,
कोई बालक ने देख्यो होतो,
माने बताओ रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
कांजर बालक ने ले जाकर,
कुवे में पटक्यायो रे,
झंझारिया गोटा का कपड़ा,
गड्ढा में गाड़याओ रे,
झूठी सौगंध खावे कांजर,
कुछ ना बतावे रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
बालक की माँ अन्न नही खावे,
सात दीना की भूखी रे,
गेहू चना का खेत नीर बिन,
सारी खेती सुखी रे,
कर हिम्मत कुआ पर जाकर,
रोवण लागी रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
कुँए में से बालक बोल्यो,
ओ दादा क्यू रोवे रे,
म्हारो बाबा म्हारे कन्ने,
नितकी मुंडो धोवें रे,
खीर चूरमो माखन मिश्री,
नित की खुवावे रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
कुआ में से बालक काढयो,
देखे दुनिया सारी रे,
सुनकर मायड़ दौड़ी आयी,
छाती से चिपकाई रे,
ओ गिरधारी धन्य हो गयी,
बाबो मिलग्यो रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
सोहन लाल लोहाकार आपका,
हर्ष हर्ष गुण गावे रे,
चरण कमल को लियो आसरो,
ठोर नही कहा जावे रे,
शरण पड़े की बिगड़ी बनानी,
आवे थाने रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
श्री श्याम घनश्याम नाम की,
महिमा भारी रे,
ओ म्हारा कुल का देवता,
क्यों देर लगाई रे।।
Shri Shyam Ghanshyam Naam Ki Bhajan Lyrics in English
Shri Shyam Ghanshyam naam ki,
Mahima bhaari re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Sudi gyaaras ki raat jagayi,
Kunbo sabhi bulaayo re,
Baaras ke din karyo choormo,
Girdhaaryo nahi aayo re,
Ji baalak ko aaj jadhulo,
Wo nahi paayo re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Neeche dhoondhyo upar dhoondhyo,
Dhoondhyo gali bazaar re,
Ek kaanjar ko kunbo bhaari,
Poochhyo usse jaakar re,
Koi baalak ne dekhyo hoto,
Mane batao re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Kaanjar baalak ne le jaakar,
Kuway mein patkyaayo re,
Jhanjhaariya gota ka kapda,
Gaddha mein gaadyaayo re,
Jhoothi saugandh khaave kaanjar,
Kuch na bataave re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Baalak ki maan ann nahi khaave,
Saat deena ki bhookhi re,
Gehun chana ka khet neer bin,
Saari kheti sukhi re,
Kar himmat kuwa par jaakar,
Rovan laagi re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Kuwa mein se baalak bolyo,
O dada kyu rove re,
Mhaaro baba mhaare kanne,
Nitki mundho dhovain re,
Kheer choormo makkhan mishri,
Nit ki khuvaave re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Kua mein se baalak kaadhyo,
Dekhe duniya saari re,
Sunkar maayad daudi aayi,
Chaati se chipkaayi re,
O Girdhaari dhany ho gayi,
Babo milgyo re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Sohan Lal Lohakaare aapka,
Harsh harsh gun gaave re,
Charan kamal ko liyo aasro,
Thor nahi kaha jaave re,
Sharan padhe ki bigdi banaani,
Aave thaane re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
Shri Shyam Ghanshyam naam ki,
Mahima bhaari re,
O mhaara kul ka devta,
Kyon der lagayi re.
About Shri Shyam Ghanshyam Naam Ki in English
This bhajan is a heartfelt prayer to Lord Shyam (another name for Lord Krishna), expressing the devotee’s deep faith in his power and his ability to remove all obstacles. The lyrics describe the story of a child lost and found, and how the blessings of Lord Shyam (Krishna) bring miraculous changes. The bhajan reflects the devotion of the people, calling on Shyam to grant them peace, prosperity, and relief from hardships. It also emphasizes that those who seek the Lord with true devotion, especially during moments of difficulty, will receive his eternal blessings and guidance. The bhajan praises the mighty and gracious name of Lord Shyam, believing that his name holds the power to change lives.
About Shri Shyam Ghanshyam Naam Ki in Hindi
यह भजन भगवान श्री श्याम (कृष्ण) के प्रति गहरी भक्ति और विश्वास को व्यक्त करता है, जिसमें भक्त उनके नाम के माध्यम से उनके दिव्य आशीर्वाद और शक्ति को महसूस करता है। इसमें एक बालक की खोने और फिर मिल जाने की कथा है, जो भगवान श्याम की कृपा से संभव हुआ। भजन में यह दिखाया गया है कि जो भी भक्त भगवान श्याम के चरणों में श्रद्धा से आता है, उसकी परेशानियाँ और दुख दूर हो जाते हैं। यह भजन भगवान श्याम के नाम की महिमा का गायन करता है, और यह विश्वास जताता है कि उनके नाम का जाप करने से जीवन में सुख, शांति और समृद्धि आती है।